Фотоархів

Поштівки

Культура

Новини

Мапи та інфографіки

Реконструкція

Колекціонування

Документи

Бібліотека

Книжкова полиця

Преса

Пам’ятники та знаки

Відеотека

Житомирщина історична

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір»


З метою збереження пам’яті про події Євромайдану Український інститут національної пам’яті у березні 2014 р. започаткував проект «Майдан: усна історія». З липня 2014 р. він реалізовувався у співпраці з громадською організацією «Фонд збереження історії Майдану».

Основною складовою архіву Майдану стали спогади учасників та свідків протестних акцій листопада 2013 р. – лютого 2014 р. В областях України було створено робочі групи зі збору спогади свідків та активістів із різних середовищ Майдану.

На Житомирщині реалізацією проекту займалася робоча група, що була створена на кафедрі історії України Житомирського державного університету імені Івана Франка у складі викладачів Венгерської В.О., Білобровець О.М., Сичевського А.О., Максимова О.В., Ковальчука І.В.

У 2017 р. напрацювання житомирської робочої групи було опубліковано у збірнику «Майдан від першої особи. Регіональний вимір» (випуск 3, частина 1), на сторінках 189–213.

У виданні читачі можуть знайти хронологію розгортання Євромайдану у Житомирі та області, перейнятися почуттями та хвилюваннями учасників і свідків Революції Гідності.

Скачати книгу можна за посиланням – http://www.memory.gov.ua/…/def…/files/maidan-3-color-low.pdf

Немає коментарів:

Залишіть ваш коментар:

Наша сторінка у Facebook

Наш канал у Telegram

Наша сторінка у Twitter

Наша сторінка в Instagram

Логотип нашого видання

Пошук на сайті

Site Translator

Мапа відвідувань

free counters

Стистика переглядів

Лічильники та каталоги

каталог сайтів
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання